MARCALI GYÓGYVÍZ

A gyógyító víz:
 

a fürdő 1989 óta rendelkezik minősített gyógyvízzel, mely nátrium-hidrogén-karbonátos, kloridos jellegű. A gyógyvízzel eredményesen kezelhetőek :

  • reumatikus,térd-csípő-gerinc izületi bántalmak
  • nőgyógyászati megbetegedések
  • idegrendszeri panaszok

A gyógyvizek minősítési dokumentumai:

 

 

Javallat:  A gyógyvizünket ajánlatos kúra szerűen alkalmazni. Hatását 8-10 alkalom után már mindenki érzi. Javasolt gyógyvízben tartózkodási idő 8-12 perc, majd fél óra pihenés. 14 év alatti gyermekek részére a gyógyvíz nem javasolt.

 

Hogyan hatnak a gyógyvizek?

Összetett hatásról beszélhetünk. A víz fizikai tulajdonságain – hőmérséklet, áramlás, felhajtóerő stb. – kívül a vízben oldott ásványi anyagok kémiai hatása is érvényesül. Ezek az anyagok a bőrön keresztül képesek felszívódni szervezetünkben, miközben a szervezet is kibocsát anyagokat a vízbe. Fürdés közben a vízfelszín felett képződő gőzökben oldott anyagokat pedig belélegezzük. Ivókúra esetén a gyógyvíz a gyógyszerekhez hasonló módon fejti ki kémiai hatását.

Nagyon fontos, hogy a legtöbb gyógyvíz fájdalomcsillapító hatása okán a fürdőkúra közben és után felhagyhatunk a kemikáliás gyógyszerek alkalmazásával, vagy jelentősen csökkenthetjük az adagjukat.

A meleg vizes fürdők hatására vérbőség keletkezik, a görcsös izmok, inak, szalagok ellazulnak, ezzel javítva a mozgásképességet.

Bizonyított tény, hogy az idült mozgásszervi megbetegedésben szenvedők egy-egy fürdőkúrát igénybe véve, az azt követő évben lényegesen kevesebbet töltenek betegállományban.

Nagyon fontos! A fürdő csak kúraszerűen használva gyógyít. Egy-egy fürdőzés kellemes hatású, de gyógyhatásról csak kúra után beszélhetünk. A fürdőkúra az idegrendszert áthangolja, így is hozzájárulva a krónikus panaszok megszűnéséhez.

A gyógyvizek javallottak álmatlanságra, kimerültségre, idegesség tüneteire, tehát egészségünk megőrzésére is!

ELÉRHETŐSÉGEK:

Marcali Városi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont

Marcali, Rózsa u. 2/a
Tel: + 36 85 515 200
E-mail: furdo@marcaliprogramok.hu
web: http://www.marcali-furdo.hu

  Fenntartó: Marcali Város Önkormányzata
  web: http://www.marcali.hu

A Marcali Városi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont
a Dél-Dunántúli Gyógy- és Termálturisztikai Klaszter tagja

 

A Városi Gyógyfürdő SZÉP Kártya elfogadóhely:

   

Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközpont

Dokumentumok

Marcali Mobil Applikáció
Share This