ÚSZÁSOKTATÁS

Iskolai úszásoktatás:

Marcali városa és a Marcali Kistérség általános és középiskolái oktatási igényének alapján, az igények koordinálását, időbeni beosztását az iskolák végzik az uszoda úszásoktatójával együttműködve. A KLIK-el kötött szerződés alapján az üzemeltető műszaki felügyelet tartásával, az oktatási időszakra az uszodát az iskolák rendelkezésére bocsátja. Jelenleg 14 iskolának, 3 óvodának tartunk úszásoktatást, és próbáljuk megismertetni a tanulókkal a fürdő kultúrát, a helyes viselkedést a fürdőben, uszodában. Az úszásoktatások hétköznapokon 8 és 15 óra között veszik igénybe a fürdő víz felületeit a tanítási időszakban.

Uszodavendég úszás:

Az úszni szerető vendégek részére 6-8-ig és 10-19 / illetve nyáron 20 / óráig biztosítunk kedvezményes úszóbérlet megvásárlásával sportolási lehetőséget.

Sportszakosztályi úszóedzések:

Jelenleg intézményünket két szakosztály veszi igénybe. A Szakosztályok gondoskodnak a szakedzőkről, az edzések hétköznap 6-7-ig és 15-19 óráig tartanak.

Az intézmény a műszaki felügyelet tartása mellett az edzések időszakára az uszodát a szakosztályok rendelkezésére bocsátja a házirend betartása mellett. A szakosztályok végzik az iskolán kívüli úszásoktatást a gyermekek és a felnőttek részére egyaránt.

 

Babaúszás:

Felemelő érzés látni a fürdőző babák csodálkozó, boldog tekintetét, vidáman kalimpáló dundi karját, lábát. A pocakban eltöltött 9 hónap után a csecsemők otthonosan mozognak a vízben. Némi gyakorlás után a felszín alá is szívesen buknak, ahol az anyaméhet idéző környezetben boldog pillanatokat élnek át. Társuk a merülésben édesanyjuk és édesapjuk, akiknek szintén életre szóló élmény az együtt lubickolás. A kellemesen meleg vízben az apróságok megnyugszanak, könnyedén lebegnek. Néhány hónapos korukban még birtokukban van az úgynevezett búvárreflex is, ami azt jelenti, hogy lemerülve az orrukból ösztönösen kifújják a levegőt, és zárják a garatot, hogy ne lélegezzenek be vizet. A picik bátran, nyitott szemmel és tátott szájjal vetik magukat a vízbe. Három hónaposan intenzívebben mozognak a medencében, mint a szárazföldön. Ezen túl az úszás nagyon egészséges. Minden izmát megmozgatja a csecsemőnek, nő a tüdőkapacitás, erősödnek a gerinc melletti tartóizmok, a kar-és lábizmok. A csemetéket új, a megszokottól eltérő hang- fény- és tapintási ingerek érik, így fejlődik térlátásuk és tömegérzékük.

Minden szombaton a félévestől 4 éves korig több korosztályban biztosítunk helyet és körülményeket úszásoktatásra, külsős oktató irányításával.

ELÉRHETŐSÉGEK:

Marcali Városi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont

Marcali, Rózsa u. 2/a
Tel: + 36 85 515 200
E-mail: furdo@marcaliprogramok.hu
web: http://www.marcali-furdo.hu

  Fenntartó: Marcali Város Önkormányzata
  web: http://www.marcali.hu

A Marcali Városi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont
a Dél-Dunántúli Gyógy- és Termálturisztikai Klaszter tagja

 

A Városi Gyógyfürdő SZÉP Kártya elfogadóhely:

   

Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközpont

Dokumentumok

Marcali Mobil Applikáció
Share This