Egy újabb helyszínen sikerünt egy jót úsznom. Ezúttal Marcaliba látogattam el, ahova egy kedves szenior úszótársnőm, Marina Gonda is invitált. Marcaliban van egy nagyon kellemes „kis” fürdő, ahol található egy csodálatos 50 m-es kültéri versenymedence is. (Egyszer régebben már jártam itt a húgommal, amikor unokatestvér találkozóra mentünk, ezért nem ismeretlen helyre mentem, de akkor még nem úsztam ennyit, mint mostanság.)

Kedden (júl. 28.) 26 fokos víz várt itt engem, amiben hihetetlen jó volt úszni a kánikulában. Jól is ment az úszás, mert a víz csak nyomokban tartalmazott klórt, így nem kellett azzal is küzdenem. A vasárnapi Duna Arénában úszott 10ezer méter után jó erőben voltam, és sikerült számomra jó idővel ebben a medencében is teljesítenem a 10000 m-t.

Nagyon jól éreztem magamat itt, ami szerintem egy igazi kincs, és a marcaliak joggal lehetnek büszkék erre a fürdőre. Egyben jó példa arra is, hogy egy ilyen méretű település is tud működtetni egy magas szintű intézményt.

Nekem annyira tetszett, hogy másnap (júl. 29.) is visszamentem. (Amúgy is azt tapasztalom, hogy számomra igazán terápiás/edzés értéke a két nap egymás utáni tízezreknek van.)
Szerdán már kicsit melegebb volt a víz, a levegő meg főleg, de mindezekkel dacolva, még ha lasabban is, de sikerült újra megúsznom a 10000 m-t.
Ezen a napon kijött a strandra úszótársnőm, Marina is, de Ő nem úszott, csak meglátogatott, beszélgettünk kicsit, meg készített pár fotót és egy rövid videót rólam. Igazán örültem neki, mert nagyra értékelem az ilyen gesztust, és ezúton is köszönöm szépen, és ezeket az úszásokat is Neki ajánlom!!

Ha tehetitek, látogassatok el Marcali Fürdőbe! Sportolóknak kifejezetten ajánlom, de van gyógyvíz is, és sokminden más is. Tájékozódjatok a honlapon.

Share This