2016. június 26.

Éjszakai fürdés

A Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközpont összefogott a Marcali Városi Kulturális Központtal és hagyományteremtő szándékkal éjszakai fürdést szervezett tegnap estére. Sajnos az időjárás közbeszólt… nem csak a fáklyák, hanem a villámok fényét is megcsodálhatták a nézők. Képek: Bogdán László HA3TBL! Tovább!


2016. május 30.

Szezonnyiró a szabadtéren

Cikkek a Marcali Portálról a szezonnyitó rendezvényről: egy | kettő | három | négy


2016. április 25.

Pályázati felhívás

A Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközpont – Marcali, Rózsa u. 2/A. – igazgatója bérleti üzemeltetésre meghirdeti az egyéb vendéglátóhely üzletkörben üzemeltethető büfé helyiséget , és az italüzlet üzletkörben üzemeltethető faszerkezetű építményt. melynek berendezése a bérlő feladata. Tovább!


2015. augusztus 10.

Közönségsiker volt a vízilabdatorna

A Vasas első csapata nyerte azt a háromnapos utánpótlás vízilabdatornát, ami tegnap este ért véget a Marcali Városi Fürdő és Szabadidő-központban. Az edzőtáborozó fiatalok elutaznak, de érkeznek a szinkronúszó lányok! Köszönöm a képeket Bogdán Lacinak! HA3TBL

További képek: 08.10 | 08.09 | 08.07.


2015. június 23.

Véget ért az iskola, elindul a Fürdő szabadtér szezonja ...

Volt egy erős kánikulai hetünk és most sajnos megint hűvösre fordult az idő, bár a hétvégére már javuló kilátásokat prognosztizálnak a meteorológusok. A nagymedence is feltöltve, minden készen áll a vendégek fogadására. Arra kérlek mégis, hogy most inkább az egyéb más dolgokról beszéljünk. Először talán az edzőtáborokról. a sport programokról. Tovább!


2015. május 30.

Ismét Kölök Parádé …

Parádésan jól sikerült a VII. alkalommal megrendezett Kölök Parádé a Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközpontban. A nagyszerű időjárás mellé rekord létszámú nevezés és nagyszerű szervezés párosult! Gratulálok Balogh Vikinek és a segítő csapatának! Köszönjük a rendőröknek, a tűzoltóknak! Köszönjük a fürdő dolgozóinak! Tovább!

Szezonnyitó a Fürdőben …

Nem csak az időjárás, hanem a hangulat is nagyszerű volt ma a Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközpontban. A nagyszerűen előkészített helyszínen, kicsik és nagyok is találtak elfoglaltságot. Miközben a gyerek sereg vetélkedett, készültek a pörköltek. A bohóc megkacagtatta a közönséget, az erősemberek erősek voltak, és mindenki jól érezte magát! Megteltek a medencék, a sportpályák, sokan csak élvezték a napsütést. A szezonnyitót Sipos F. Tamás fellépése zárta. Nagyszerű program volt Gratulálok! Tovább!


2015. május 14.

A szezonnyitó programjairól …

Ma délelőtt megkerestem a május 30 –i „Végre itt a nyár! Szezonnyitó a Városi Fürdőben" címet viselő rendezvényt szervező Györkös Tamást, a Fürdő igazgatóját (Tamást most választották meg a Dél-Dunántúli Gyógy- és Termálfürdők Egyesülete Gyógy- és Termálturisztikai Klaszter Elnökének. Gratulálok!) és T. Molnár Gertrúd – művelődésszervezőt a Kulturális Központ szakmai vezető helyettesét. És ha már ott jártam a Fürdőben készítettem néhány képet a szinte már nyitásra kész Fürdőről. Tovább!


2015. május 03.

10 órás MTB verseny Marcaliban …

Szegedről jöttek a legmesszebbről és volt gyerek csapat is az indulók között. A versenyzők zöme már szombaton megérkezett a szálláskiadással foglalkozók örömére, de úgy hallom a vendéglátóhelyek sem szomorkodtak a verseny miatt. 117 versenyző érkezett ők egyéniben, párosban vagy 4 fős csapatban indultak. Reggel ¾ 9 kor a városunk polgármesterének rövid köszöntőjét követően indultak neki a távnak. Tovább!


2015. április 24.

Készülnek a fürdőben a szabadtéri szezonra …

A napozórét, a park gyönyörűen rendbe van téve. Az új termálmedencét már „kicsomagolták" ma takarítják, fertőtlenítik. Készen van a külső tanmedence is, de még hátra van az élménymedence és természetesen a nagymedence is. A tél - hála a gondos téliesítésnek - nem okozott jelentősebb kárt a csempékben. Tovább!


2015. március 25.

Készülnek a szabadtéri szezonra a Fürdőben …

Kihasználva a kedvező időjárást a kertészeti munkák nagy részét már elvégezték a Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközpont hatalmas parkjában. Amikor tegnap felkerestem Györkös Tamást a Fürdő igazgatóját éppen az ágzúzógép dolgozott. A nyesedéket felaprítják és visszaterítik a cserjék alá. Tovább!


2014. október 26.

A jövő héten zárva lesz a fürdő …

Az előírt kötelező vízcsere miatt a Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközpont tanuszodája 2014. október 27 (hétfő) és 2014. november 01. (szombat) zárva lesz! Nyitás 2014. november 02. vasárnap.


2014. október 08.

Elkezdték a téliesítést a Fürdőben …

Tegnap délelőtt a Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközpont igazgatójánál Györkös Tamásnál jártam, és a nyári szezonról kérdeztem. Idefele jövet láttam, hogy hordjátok a fólia rögzítésére használt betonkockákat.

Ezek szerint elkezdtetek téliesíteni?

Igen. Nekünk megvan egy kidolgozott ütemezésünk a szabadtér téli felkészítésére. Tapasztalatból tudjuk, hogy a munka elvégzéséhez mennyi idő kell, és ezzel kalkulálva még a komolyabb fagyok beállta előtt nekünk készen kell lenni, hogy megelőzzük a kárt. Reméljük a jelzett „vénasszonyok nyara" kitart, mert a kertben is van még tennivalónk bőven!

Van még nyitva külső medence?

Már nincs, sajnos a rosszidő nem tette lehetővé, hogy egy kicsit meghosszabbítsuk a szabadtéri szezont. Az időjárás gazdaságtalanná tette a külsőtér nyitva tartását. Ma már csak a tanuszoda van nyitva.

Milyen nyári szezont zárt a fürdő?

Azt ugye mindannyian tapasztaltuk az időjárás nem volt kegyes a fürdővendégekkel. Országosan is tapasztalható egy vendégszám csökkenés. Szerencsére mi elmondhatjuk, hogy ezt aránylag jól „átvészeltük", megtérülni látszik az a marketing tevékenység, ami arról szólt, hogy a Balaton partról becsábítsuk a nyaraló vendégeket. Ez szerintem jól sikerült. Tovább!


2014. augusztus 13.

Vasas edzőtábor folytatódik a Fürdőben …

A Vasas Sport Club Vízilabda utánpótlás csoportjai első ízben edzőtáboroznak Marcaliban. A több mint 100 éves múltra visszatekintő budapesti egyesület gyermek, serdülő és ifjúsági sportolói -közel 70 fő- egy hónapon át élvezhetik Marcali város vendégszeretetét. Tovább!


2014. július 21.

I. Marcali és Dunántúli Régiók Utánpótlás Aquatlon Versenye, Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközpont

Első alkalommal rendezett aquatlon versenyt az M.B.Ú.SZ. S.E. csapata Marcaliban. 12 egyesület 120 versenyzője mérte össze tudását a több, mint 30 fokos hőségben szombat reggeltől egészen délutánig. A futásból és úszásból álló viadalon az óvodás kortól egészen a szenior korig vettek részt gyermekek és felnőttek a különböző távokon. A hangsúly persze az utánpótlás gyermekeken volt. Külön említést érdemel, hogy ebből a létszámból 36 gyermek marcalit képviselte, nem is akármilyen eredményekkel. Összesen 10 érmet sikerült begyűjteni, közte két arany Nagy Alexandra és Szántó Júlia révén. Tovább!


2014. június 26.

Véget ért a Strandkézi Diákolimpia, a marcali lányok nyertek!

A lányoknál aranyérmes lett a Marcali Berzsenyi Dániel Gimnázium, és Kollégium csapata, az ezüstérmet a Dunaújvárosi Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium csapata szerezte meg, bronzérmes lett a Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium csapata. "Magyarország Diákolimpia® bajnoka" címet szerezte meg a lányoknál: Gergő Virág, Hanusz Boglárka, Jancsek Zsófia, Kuti Bettina, Mezőfi Brigitta, Novográdecz Glória, Sárfi Anett, Telkes Rebeka összetételő Marcali csapat felkészítői: Balogh Beatrix és Balogh Piroska, testnevelőjük Várfalviné Laczó Tímea. Tovább!


2014. június 14.

Indul a főszezon a Fürdőben …

Véget ért az iskola, itt a nyár, beindult a főszezon a Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközpontban. Györkös Tamást az intézmény igazgatóját kérdeztem a nyári programokról. Tovább!


2014. június 10.

Készülnek a Berzsenyis lányok, a strandkézilabda Diákolimpiára …

Gondolom, már sokan tudják, hogy a jövő héten, csütörtöktől vasárnapig „megszállják" Marcalit a Strandkézilabda Diákolimpia Országos Döntőjére érkező diákok. Több mint 400 vendég érkezik a négy napban. Tovább!


2014. május 20.

Strandkézilabda Diákolimpia Országos Döntő lesz Marcaliban!

Végleg eldőlt, hogy Marcaliban rendezi meg a Strandkézilabda Diákolimpia országos döntőjét a Magyar Diáksport Szövetség és a MKSZ Strandkézilabda Albizottsága. A Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközpont 2014. június 18. – 19. –én a IV. korcsoportosok versenyére (5 lány és 10 fiú csapat) június 21 – 22-én V – VI. korcsoportosok számára (9 lány és 9 fiúcsapat) ad helyszínt. Tovább!


2014. május 04.

II. 10 órás MTB maraton …

Most csak egy rövid hír és néhány adat. A részletes tudósítást a mi Zsigánk a héten elkészíti, és Dénes doktor képeivel együtt, a verseny napközbeni részéről, eredményéről, olvashatjuk, láthatjuk majd. A nagyon hideg (+7) és szeles idő ellenére 17 csapatot és 7 egyéni indulót köszöntött Sütő László ma reggel a fürdőben. Tovább!


2014. április 22.

Május 31 –én szombaton nyit a Fürdő szabadtéri része …

Ma délelőtt a Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközpontban jártam, ahol elkezdték a téliesítés elbontását. Györkös Tamás az intézmény igazgatója elmondta, jelenlegi ismeretei szerint különösebb kár nélkül „átvészelték" az egyébként sem hideg telet. Még érheti meglepetés a víz leeresztése után, de csekély a valószínűsége, hogy komolyabb kár keletkezett volna. Tovább!


2013. szeptember 05.

Jó szezont zárt a Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközpont …

Ma reggel megkerestem Györkös Tamást a Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközpont igazgatóját és a szabadtéri szezonról kérdeztem. Tovabb a Marcali Portálra!


2013. augusztus 05.

BEMER terápia

Augusztusban minden pénteken 14.00 - 18.00-ig a Marcali Fürdő vendégei számára ingyenes Bemer terápia tanácsadás és kipróbálási lehetőség. Szeretettel várom az érdeklődőket. Varjaskériné Molnár Éva Tel: 06 70 3898224

Tovább!


2013. július 21.

Nagy sikert aratott a fürdőben a divatbemutató!

Ma délután először , - biztos vagyok benne nem utoljára- nagysikerű fürdőruha bemutatót rendeztek. Az ötletadó Dr. Gergőné Babina Jusztina, konferálásában láthattuk a nagyon szép lányok bemutatóját. Bemutatásra került a Mayo chix, nyári strand és fürdőruha kollekciója valamint a Családi áruház marcali üzletházának fürdőruhái. A frizurákat készítette: Samu Andrea mesterfodrász, a sminket: Francsics Viktória kozmetikus. További képek!


2013. július 20.

Júliustól úszónapközi a Marcali Fürdőben!

Elkezdődött a nyári szünet. A Marcali fürdőben június 17-28 között az első héten 17, a másodikon pedig 19 gyerek edzőtáborozik. Napi kétszer úsznak, és emellett sokat játszanak. Sok a labdás játék, de próbáljuk velük a víziröpit és a vizikosarat is. Ők versenyzők, a nagyok az éves fő versenyekre készülnek, a kisebbek pedig "szokják" az edzések légkörét. A kemény munka mellett azért elég sokat szórakozunk is. Tovább!

A felhívás szövege!


2013. június 13.

Gimis sportnap a Fürdőben ...

A Marcali Berzsenyi Dániel Gimnázium hagyományosan a Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközpontban rendezi meg az utolsó tanítási napok egyikén a sportnapját.

A diákok gyalog, kerékpárral indultak a városban felállított három állomást érintve a Fürdőbe. A diákok a nap folyamán további feladatokat teljesítenek, és foci, kézi, röpi valamint kosár meccseken döntik el, hogy ki a jobb!

 

Képek!


2013. június 10.

Noszysok a Fürdőben ..

Ma végre az időjárás lehetővé teszi, hogy a gyerekek a vízben is legyenek a Noszlopy gyereknapi rendezvényén a Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközpontban. Emlékeim szerit erre az elmúlt évben a csepergő esős időben nem volt módjuk. Ma viszont ragyogó időjárás és gyönyörű környezet, na meg egy hatalmas légvár csúszda várta az alsósokat. Képek!


2013. május 30.

Elmaradnak a szabadtéri programok szombaton a Fürdőben! A meghirdetett színpadi programok a Művelődési Házban!

Az időjárási előrejelzések hideg, hűvös, esős időt prognosztizálnak június elsején szombatra. Erre való tekintettel a Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközpont szezonnyitó rendezvényének programjait a Művelődési Házban tartják meg. A főzőverseny elmarad, de június 8.-án megrendezik! A Kölök Parádét 2013. június 8 –án szombatra halasztották, tudtam meg a szervezőktől. A kulturális programban meghirdetett Roppantós Táncegyüttes programja 18 órakor, a Wolf Kati koncert 19 órakor lesz megtartva a Művelődési Házban. A további programok elmaradnak!


2013. május 21.

A héten sorra kerül a nagymedence is …. Szezon előtt a Marcali Fürdőben …

Ma kora délután a Marcali Városi Fürdő és Szabadidő Központ igazgatójánál, Györkös Tamásnál jártam és a szabadtéri szezonról kérdeztem. Az igazgató úr elmondta, hogy jól állnak a felkészüléssel, a kültéri medencék takarítása, javítása megtörtén. A héten leengedik a vizet az 50 méteres medencéből és kitakarítják, fertőtlenítik és elkezdik a töltését. Június elsejére a szezonnyitóra, a Kölök Parádéra már feltöltve várja a vendégeket. Sikerült kijavítani egy korábban felderített csőtörést, és a fedett bejáratánál keletkezett hibát is javították, a korábbi lezárásra már nem lesz szükség. A gépészeti berendezéseknél sikerült a kültéri medencék szivattyúit felújítani, elmondható hogy azok rendben vannak, a fedett 5 éves szivattyúi vannak soron. Tovább!


2013. május 05.

10 órás MTB maraton volt tegnap a Marcali Városi Fürdő és Szabadidő Központban

10 órás MTB maraton volt tegnap a Marcali Városi Fürdő és Szabadidő Központban a Marcali Kerékpáros Egyesület rendezésében. A verseny reggel kezdődött Dr. Sütő László megnyitójával és 10 órán át tartott. Reggel és este voltam a versenyen. Egy valóban látványos sportágról van szó, folyamatos a látnivaló a pályán. Nem vártam meg a végét, az eredményeket a Zsiga-bá majd küldi. Mindenesetre a jóslata nem jött be ... volt csapat és egyéni versenyző is aki a vége előtt félórával már 100 kört teljesített! Gratulálok a versenyzőknek és a szervezőknek! További képek!


2013. április 04.

Tájékoztatjuk Kedves Vendégeinket, hogy 2013.április 6-án szombaton „Nyuszi-kupa” Úszóverseny miatt

a 25 m-es úszómedence és a tanmedence 16ºº-ig nem használható !

Megértésüket Köszönjük !


2013. március 04.

Szezon előtti beszélgetés Györkös Tamással a Marcali Városi Fürdő és Szabadidő Központ igazgatójával …

Városi tulajdon lett január elsőjével a fedett uszoda, milyen változást hoz a Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközpont életében?

A Fürdő életében gyakorlatilag semmilyen változást nem okoz. Remélem, hogy ezt a vendégek nem fogják megérezni. A fenntartó a Marcali Városi Önkormányzat lesz. Minden megy ugyanúgy tovább, ahogyan eddig.

Van-e változásárakban, nyitva tartásban, a beléptetés módjában? Egyelőre nincsen.

Gyakorlatilag az árakat nem változtatjuk, erről egyeztettem a Polgármester úrral. Elfogadták a javaslatomat, tehát árat nem emelünk idén sem! Ami a beléptetést illeti ott egy kis változást tervezünk, mert egy –két héten belül alapvetően megváltoztatjuk az úszók, és azok szüleinek beléptetési módját. Erről természetesen idejében értesülni fognak az érintettek. A lényege röviden annyi, hogy szeretnénk, ha mindenki a versenyzők, az edzők egy kártyával jönnének be. Ezáltal megszűnne a kontrolálatlan „összevisszaság”. Ez vonatkozik a fedettre is, de a nyári rend is ez lesz! Én azt szeretném, hogy a meglévő beléptető rendszerünkön keresztül jöjjenek be a sportolók. Tovább!

Szeretné, ha gyermeke megtanulna úszni? Esetleg Önnek lenne kedve hozzá?

ÚSZÁSOKTATÁS

Szeretné, ha gyermeke megtanulna úszni? Esetleg Önnek lenne kedve hozzá? A Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközpont 5 hetes turnusokban 10 alkalmas úszótanfolyamokat szervez egész évben, vízhez szoktató és kezdő szintű csoportokban 4 éves kortól, melyre minden érdeklődő jelentkezését várjuk!

Tovább!


2012. október 31.

Holnap zárva a Fürdő! Elkészült a téliesítés …

Holnap az ünnepen, zárva lesz a Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközpont! Az intézményben járva azt tapasztaltam, hogy teljesen elkészültek a téli fagyok elleni felkészüléssel. Mondhatni „becsomagolták" a szabadtéri medencéket. További képek!


2012. szeptember 11.

Jobb volt az idei, mint az elmúlt évi szezon! Beszélgetés Györkös Tamással a Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközpont igazgatójával …

Ezen a héten is nagyszerű az időjárás, és hát a Fürdők szempontjából is nagyszerű nyarunk volt. Hogy sikerült a szezon?

Az időjárás nekünk nagyon kedvező volt ezen a nyáron, - persze tudom, hogy ahogyan ez már lenni szokott ilyenkor, a mezőgazdaságnak ez inkább rossz hír - de nekünk nagyon jól jött. Az elmúlt év kiemelkedő látogatottsági statisztikáját, néhány százalékkal, de felül teljesítettük. Komoly nehézségeink ezen a nyáron nem voltak, rengetegen jöttek Marcaliból és környékről, de nagyon sokan a Balaton partról is. A visszajelzések szerint vendégeink elégedettek voltak a renddel, a tisztasággal és a fürdővel. Akiket megkérdeztem, kivétel nélkül úgy nyilatkoztak, hogy jövőre is visszajönnek. Ez vonatkozik az egyes vendégekre, a csoportokra és a különböző nálunk edzőtáborozó sportolókra is. Tovább!


2012. augusztus 30.

Vízcsere a fedettben!

Szeptember 3.-ától 9 –éig zárva lesz, a Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközpont fedett tanuszodája, a félévente kötelező vízcsere, és egyéb karbantartási munkák miatt. Györkös Tamás a Fürdő igazgatója elmondta: azon a héten jegyáraik alacsonyabbak lesznek. (felnőtt egész napos 950.-, kedvezményes 500 -, felnőtt napszaki 700.-, kedvezményes napszaki 250.-). Mától (aug. 30-ától) a Fürdő a nyitva tartása változik, 10 - 19 óráig vannak nyitva.


2012. augusztus 24.

Szinkronúszó bemutató a Marcali Fürdőben ...

Ma délután a Kaposvári Atlétikai Club szinkronúszó szakosztálya tartott bemutatót a Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközpontban. A lányok városunkban edzőtáboroznak, a fürdőnkben készülnek a következő szezonra. A bemutató nagy sikert aratott a szép számban megjelent közönség előtt. Gratulálunk lányok! Jövőre visszavárunk benneteket! Köszönjük a szép bemutatót! További képek!


2012. augusztus 15.

Beszélgetés Györkös Tamással a Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközpont igazgatójával …

Közeledik a szabadtéri szezon utolsó hosszú hétvégéje, az augusztus 20 –i hétvége. Felkerestem Györkös Tamást a Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközpont igazgatóját és az eddig eltelt szezonról kérdeztem.

Ha minden igaz az utolsó nagy rohamra kell készülnötök a hétvégén. Az időjárás előrejelzések szerint nagyszerű strandidő lesz a négynapos ünnep. Hogy készültök?

Nyitott kapukkal! :-))) Viccet félretéve várunk minden kedves vendéget, az időjárás nagyszerű lesz és nálunk a vízszint is megfelelő. Tovább!


2012. augusztus 10.

Aqua show …

Ma délután egy pergő, nagyon látványos bemutató színtere volt a Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközpont 50 méteres medencéje. A városunkban edzőtáborozó szinkronúszó lányok tettek ki magukért a jól sikerült programjukkal. További képek!


2012. augusztus 09.

Vizi tündérek …

Hétfő óta edzőtáboroznak régi vendégeink Marcaliban, a szinkronúszó lányok már sok éve városunkban készülnek. Ma délután megkerestem Őket a Városi Fürdő és Szabadidőközpontban edzésükön, a képek ott készültek. Holnap délután 14:30 –kor egy bemutatót tartanak a Fürdőben. Jöjjenek minél többen, és nézzék meg ennek a nagyon látványos sportágnak a bemutatóját.

Tovább!


2012. július 08.

Strandkézilabda ...

A tegnapi nap a Standkézilabdáról szólt a Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközpontban. Két nagyszerűen előkészítet pályán 9 lány és 5 fiúcsapat játszotta mérkőzéseit. A lányoknál nagy közdelemben nyert a Marcali és ezzel jogot szerzett a Strandkézilabda Bajnokság döntőjében való részvételre. A döntő augusztusban lesz Vonyarcvashegyen. Gratulálok! (Marcali Portál)

Képek! | Képek!


2012. július 03.

A hétvégén strandkézilabda torna a Marcali Városi Fürdőben …

A Magyar Kézilabda Szövetség Strandkézilabda Albizottsága az idei nyáron 14. alkalommal rendezi meg e nagyszerű nyári sportjáték országos szintű versenyét. Az augusztus első hétvégéjén Vonyarcvashegyen megrendezésre kerülő döntőbe 12 csapat kvalifikálhatja magát. Részvételi jogot lehet szerezni a 4 hazai nemzetközi EBT (European Beachhandball Tour) tornáról és a 8 selejtezőről. Az egyik selejtező - kvalifikációs torna – Marcaliban kerül lebonyolításra, a tervek szerint szombaton és vasárnap. Vártok Ákostól a verseny szervezőjétől megtudtam ma délig 7 női és 5 férfi csapat nevezett. Péntek a nevezési határidő, ha nem lesz több jelentkező akkor elképzelhető, hogy egy nap alatt le lehet játszani a mérkőzéseket. A torna célja a játék jog megszerzése a Strandkézilabda Nemzeti-bajnokság döntőjén való részvételre. Tovább!


2012. július 02.

Vasárnap a Fürdőben …

A 8. Marcali Eurofolk Fesztivál résztvevői közül tegnap a Török, a Lengyel és és a Bulgár csoportok tartottak bemutatót a Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközpontban. Ismét Bogdán László volt segítségemre a képek elkészítésével! Köszönöm!

Képek!


2012. június 30.

A Varasdi "krabotok" a Fürdőben …

Az Eurofolk Fesztiválokon már hagyomány, hogy a vendégek a Városi Fürdő és Szabadidőközpontban napközben rövid bemutatót, tánctanítást tartanak. Most sincs ez másképpen. Ma délután a Horvát vendégeink jártak a Fürdőben.

Tovább!


2012. június 29.

Esti program a Városi Fürdőben …

Tegnap este egy közös fürdőzésre, ismerkedésre várták az Eurofolk Fesztiválon résztvevő táncosokat a Városi Fürdő és Szabadidőközpontba. A csoportokban bőven vannak fiatalok, és hát, ha víz és csúszda együtt van .... :-))) Szóval jól érezték magukat!

Tovább!


2012. június 23.

Strandröplabda …

Ma játszották le a Somogy megyei Strandröplabda bajnokság első fordulóját a Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközpontban. A férfi, női és vegyes párosban közel harminc páros indult. A mérkőzéseket három pályán játszották le.

Tovább!


2012. június 15.

Gimis sportnap a Fürdőben ...

A Sportcsarnokban kezdtek egy nemzetközi kosárlabda mérkőzéssel a gimnazisták sportnapjukon, (nyertünk 50-44) egy Cseh iskolai küldöttség alkalmi csapata ellen. Fellegi Bálint igazgató úrtól megtudtam, a most nálunk vendégeskedő cseh gimnáziummal, évekkel ezelőtt már volt kapcsolat. Egy a Lengyelkertet érintő útvonalon gyalog indultak a Városi Fürdőbe, ahol a nagyszerű időjárásban, nagyszerűen szórakoztak! Volt úszó verseny, röplabda, foci, kézi, tenisz, sakk ... és jó idő! Ja ... meg vége a sulinak! :-))) Tovább!


2012. május 27.

Szezonnyitó délután és este …

Gazdag program kínálat volt a Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközpont szezonnyitó rendezvényén. A délutáni program az Imre Sándor Integrált Színház Marcali csoportjának bemutatójával kezdődött. A színészpalánták a "Négyszögletű kerekerdő" című darabot adták elő Bartokos Tamás rendezésében.

Tovább!

Szezonnyitó, délelőtt …

Túlzás nélkül állíthatom a Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközpont történetének legsikeresebb rendezvénye zajlott (zajlik) le, ma. A résztvevők számát megbecsülni sem tudom de (nem akarok túlozni, de legalább 5-6 ezer ember megfordult ma a Fürdőben) jellemző, hogy kora este már a Szent János ároknál parkoltak az autók, mert minden létező parkoló megtelt. Nagyon sokan voltak a Marcaliak és a vidékről érkező vendégek.

Képek!

III. Kölök Parádé …

Harmadik alkalommal lett megrendezve a Városi Fürdő ás Szabadidő Központban, a gyermeknapi Kölök Parádé. 18 csapat, száznál több résztvevő vetélkedett a díjakért. A verseny szervezői ezúton köszönik minden közreműködő segítségét. A tűzoltók, a mentők, a szülők, a gimis lányok, a fürdő dolgozói tevőleges segítsége nélkül, nem lehetett volna megrendezni és lebonyolítani a versenyt. Köszönjük! Köszönettel tartozunk a támogatóknak: a Városi Önkormányzatnak, a Marcali Kistérségnek, a Marcali Turisztikai Egyesületnek és a Városi Fürdőnek! Köszönet illeti Balogh Viktóriát, aki az egész rendezvény főszervezője, motorja volt! A sikerre való tekintettel, biztos vagyok abban, jövőre megismételjük!

Tovább!

A Fürdőben délelőtt …

Szóval egy kicsit borult a "menetrendem" és lett időm a géphez ülni. Gondoltam felteszem azokat a képeket, amik ma délelőtt készültek a III. Kölök Parádén. A verseny persze zajlik, - lesznek képek is! -, de hátha kíváncsiak rá mi történt eddig a Városi Fürdőben. Nagy a buli! Érdemes kimenni!

Tovább!


2012. május 26.

Minden készen áll a Szezonnyitóra!

Tegnap kora este kint jártam a Fürdőben és azt tapasztaltam, hogy a vasárnap megrendezésre kerülő Kölök Parádéra és a Szezonnyitóra minden készen áll! A medencékben víz, a fű lenyírva, a játszótéri homok fellazítva, a pályák rendbe téve. Rend és tisztaság! A nagyszínpad a helyén ma a fedés is rákerül és a díszítés is már a helyszínen van. Készül a büfés, és az időjárás jelentés is egy kicsit hűvös, de napos időt prognosztizál. Tovább!


2012. május 22.

Beszélgetés Györkös Tamással a Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközpont új igazgatójával …

Eltelt néhány hét a kinevezésed óta, gondoltam ma már van kellő rálátásod az általad vezetett intézményre. Korábban nem itt dolgoztál, feltételezem számodra a megismerés, a feladat felmérésével telt ez az időszak. Az első hónap valóban a tapasztalatszerzéssel telt, én korábban nem dolgoztam fürdőben, tehát számomra ez egy új feladat. De ez is egy munkahely ahol emberek dolgoznak. Vezetőként viszont már van kellő tapasztalatom. Már történtek átszervezések, és még tervezek változtatásokat a továbbiakban is. De ezek nem befolyásolják a Fürdő rendes üzemmenetét. Amit ebből a vendégeink tapasztalhatnak az annyi, hogy a rend, a tisztaság, a fegyelem egy kicsit nagyobb lesz, mint azt korábban tapasztaltam. Vannak változások, kötelező feladatok amik korábban –az előző vezetés alatt – nem voltak elvégezve, folyamatban vannak. Szeretném ezeket a meglévő apróbb hiányosságokat mielőbb megoldani. Tovább!


2012. május 11.

Lezárult a nevezés a Kölök Parádéra …

142 résztvevője lesz a 2012. május 27-én a Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközpontban ismét megrendezésre kerülő Kölök Parádénak. Nyolc alsós és tíz felsős csapat nevezett a gyereknapi Kölök Parádéra. Soha ennyien még nem neveztek. A játékos sportvetélkedőn résztvevő csapatok részletes információt kapnak e -mailban Balogh Viktóriától a rendezvény főszervezőjétől.

A várható menetrend: reggel 8:00 és 8:30 között regisztráció. ( Ne feledjétek, hogy a csapatoknak valamilyen közös megkülönböztető jelzést kell viselni! Egyen póló, vagy sapka, karkötő vagy valami más ...) 8:40 –kor lesz egy közös, zenés bemelegítés. 9:00 –kor kezdődik a verseny. A csapatok a regisztrációkor kapnak egy menetlevelet és húznak maguknak egy induló állomáshelyet. Tehát minden állomáshelyen egyszerre kezdődik a verseny. (Értelemszerűen például a 4 állomásról az 5 –re kell tovább menni stb ...(térkép lesz!) És az utolsó ebben a példában a 3 –as állomás lesz.) A feladatokról kaptok előre egy rövid leírást. Lesznek, vízben teljesítendő feladatok tehát fürdőruha az kell!

Akik már vettek részt a versenyen azok nagyjából ismerik a feladatokat, lesznek a tűzoltó búvárok a nagymatraccal, és lesz megint célba locsolás, újdonságképen lesz íjászkodás, és ha a feltételek adottak lesznek akkor légpuska lövészet. Lesz csúszdás szám, stb ... Ezeken a linkeken megnézhetitek az elmúlt két alkalom képeit. 2010 | 2011

Az állomáshelyek között nem kell rohanni! Csak a feladat végrehajtásának idejét mérjük! A fürdő területén már lesznek főző csapatok, de a légvárakat és egyéb eszközöket is akkor állítják fel. Ne akadályozzuk őket, ha lehet. A feladatok távolabb lesznek, csak a váltó verseny az, ami érinti a délutáni programok helyszínét. Úgy tervezzük, hogy délután egykor (fél 2) vége, és eredményhirdetés. A díjazás. A Városi Fürdő és Szabadidő Központ jóvoltából a első helyezett csapatok gyerek résztvevői 20 alkalomra, a második helyezett csapatok gyerek résztvevői 15 alkalomra, a harmadik helyezett csapatok gyerek résztvevői 10 alkalomra szóló belépőt kapnak a Fürdőbe. Köszönjük a díjakat! Az Önkormányzat, a Kistérségi Társulás és a Marcali Turisztikai Egyesület jóvoltából minden résztvevő kap ajándékot!

Már most szeretnénk megköszönni a Berzsenyi Gimnázium diákjainak segítségét az állomáshelyeken, és szívesen fogadjuk, ha a kísérő szülők is "beszállnak" a lebonyolításba. A strandon már délelőtt lesz büfé, és délutántól a Fürdő szezonnyitó programja zajlik. Délutántól a színpadon folyamatos műsor, a szabadtéren pedig a játékok. A mostani előrejelzés szerint az időjárás is velünk lesz! Ha rossz idő lesz, akkor egy "csökkentett" programmal, de megtartjuk a versenyt!

A résztvevő csapatok:

Alsós I. : OLYMPIC MARCALI - A csapatkapitány neve:TAKÁCS NOEL Fürge Törpék - A csapatkapitány neve: Németh Eszter Csodagyerek - A csapatkapitány neve:Varga Zsóka

Alsós II. : HARCZOSOK KLUBJA - A csapatkapitány neve: HARCZ BENCE Csibész csapat - A csapatkapitány neve: Fazekas Zsombor Csuromvíz- FC - A csapatkapitány neve: Lengyel Márk Szuper 9-es - A csapatkapitány neve: Arany Barnabás SIVATAGI ROHAMCSIGÁK - A csapatkapitány neve: Buna Gábor

Felsős I.: A strand virgoncai - A csapatkapitány neve: Fazekas Csenge Piros 7-es - A csapatkapitány neve:Klenóczki Anna Vörös ördögök - A csapatkapitány neve: Al Banna Nibal ütős Ötödik - A csapatkapitány neve: Pleszkán Petra Csoda bogarak - A csapatkapitány neve: Sallai Bonita

Felsős II.: Game-Kapcsok - A csapatkapitány neve: Szecsődi Laura Egy kupac izmos kukac -A csapatkapitány neve:Portik Héliosz Piroska és a farkasok! - A csapatkapitány neve: Szaller Olivér Los Ganadores - A csapatkapitány neve: Orbán Fanni Balaton KC -

 


2012. április 17.

MAJÁLIS A VÁROSI FÜRDŐBEN

Programok:

10:00 órától Strandfoci bajnokság
11:00 órától Gyermekelőadás mesejátékok (kesztyűs-báb)
13:00 órától Kerékpáros ügyességi vetélkedő
15:00 órától Gyermekelőadás mesejátékok (kesztyűs-báb)
17:00 órától SÖR-VIRSLI verseny
19:00 -22:00 Intermezzo Latin Club zenés műsora

Május 1-jén egész nap büfével, édességgel, légvárakkal, gyermekjátékokkal várjuk kedves vendégeinket !

A BELÉPÉS INGYENES


2012. február 14.

Vízcsere lesz a Fedettben!

Ma délelőtt a Városi Fürdő és Szabadidőközpontjában jártam ahol ifj. Illés Tamás a fürdő megbízott igazgatója arról tájékoztatott, hogy február 27 és március 4 között bezár a fedett uszoda. A hathavonta kötelező vízcserét végzik el, illetve minden más karbantartási munkálatot, amihez a gépészeti berendezések üzemszünete szükséges. (VZ)


Gyógyfürdővé készül válni Marcali fürdője

Marcali, 2011. november 9., szerda (MTI) - A marcali önkormányzat testülete jóváhagyta, hogy jövőre gyógyfürdővé váljon a helyi fürdő, és amelynek fenntartásához egyre kevesebb összeggel kell hozzájárulnia a helyi önkormányzatnak - számolt be Czimmerman Árpád fürdőigazgató az MTI-nek szerdán.

A Somogy megyei kisváros tulajdonában lévő Marcali Városi Fürdő- és Szabadidőközpont az idei évet várhatóan 60-61 ezres vendégforgalommal zárja, amely 6-7 ezerrel több látogatót jelent a tavalyi adatokhoz képest. A létesítmény forgalma folyamatosan nő 2003-as nyitás óta a jó adottságoknak, a fejlesztéseknek és a marketing munkának köszönhetően. Négy évvel ezelőtt az önkormányzatnak még 24 millió forinttal kellett támogatnia a fürdő működési költségeit, az idén 6,5 millió forintra csökkent ez az összeg.

A jelenleg 8,5 hektáron elterülő, 5 fedett és 7 kültéri medencével, többféle sportpályával rendelkező fürdő a jövőjét a hajdani, olajkutatások próbafúrásai során talált termálkincsre alapozza. Mindhárom kútjának vízét gyógyvízzé minősítették, de még hiányoznak a gyógy-szolgáltatások ahhoz, hogy a létesítmény elnyerhesse a gyógyfürdő nevet.

Az igazgató beszámolója szerint átalakításokkal és új kezelő berendezések beszerzésével bővülhetne többféle gyógy-szolgáltatással - gyógyvizes medencefürdés, szén-dioxid-fürdő, tangentor, elektromos kezelés, gyógy-masszázs - a kínálat. Még az idén várhatóan pályázati források is megnyílnak a célra, így jövőre megvalósulhatnak a tervek.

Sokat lendíthetne a fürdő bevételén, ha a közelében megépülne az a gyógyszálló, amely külföldi beruházás gyanánt félig már elkészült, de a továbbépítése hónapokkal ezelőtt elakadt. A szálloda vizét a tervek szerint a fürdő biztosítaná.

Czimmerman Árpád elmondása szerint a marcali fürdő vendégkörének alakulására jellemző, hogy míg a helyi és környékbeli lakosok korábban alig látogatták, most zömében ők adják a forgalmát. A külföldiek aránya évek óta 30 százalék körül mozog. Az idén számottevően nőtt a szlovákok száma, ami egyértelműen a Szlovákiában kifejtett marketingtevékenység eredménye.

A fürdő része egy PPP konstrukcióban megépült tanuszoda is, amelyet a marcali kistérség iskoláinak diákjai évente 15-16 ezer belépést regisztrálva használnak úszásoktatásra a fürdő vendégforgalmán felül.

Az igazgató beszámolója szerint a kormány már több határidőt is kijelölt arra, hogy a beruházót kivásárolja a létesítményből, és a tanuszodát az önkormányzat működtetésébe adja. A legutóbbi verzió szerint ez január elsejével fog megtörténni.

(A PPP konstrukcióban épült tanuszodákat a beruházónak eredetileg 15 évig kellett volna üzemeltetnie, ami alatt az érintett önkormányzatok és az állam közösen állta volna a működési költséget, majd megvásárolva önkormányzati tulajdonba a létesítményt.)


Május 28 –án nyit a szabadtér ...

Ma délelőtt jártam a Városi Fürdőben ahol már teljesen "kicsomagolták" a téliesített medencéket, a hatalmas zöldterület karbantartása is elkezdődött … az ürgék nagyon szeretik a területet … van mit tenni. A jövő héten lesz napirenden az Idegenforgalmi, Ifjúsági és Sport Bizottság ülésén a Városi Fürdő és Szabadidőközpont 2010. évi munkájáról szóló beszámoló. Hamarosan döntés születik a 2011 évi belépőjegyárakról. A szabadtér 2011. május 28 –án szombaton nyit.

További képek!


A körülményekhez képest jó nyári szezont zárt a Fürdő ...

Czimmerman Árpádnál a Városi Fürdő és Szabadidőközpont igazgatójánál jártam ma és a szezonról, valamint terveikről kérdeztem. Minden médiában azt olvasom, hallom, látom, hogy csökken a fürdővendégek száma a megyében. A múltkori beszélgetésünkkor a július végi adatok ismeretében a szinten tartásról nyilatkozott. Itt az ősz, nagyon korán jött. Sajnos aktuális megkérdeznem: mit mutatnak az adatok a nyár végén?

Augusztus 1 –ig a végleges számok is azt mutatták, hogy szinte pontosan az előzőévvel azonos volt a látogatottság. Most a hónap végi számok 300-350 fő növekedést mutatnak. Tehát többen jöttek idén a Fürdőbe, mint az elmúlt évben. Elmondható, hogy minimálisan, de növeltük az éves látogatottságunkat ez idáig, minden bennünket is sújtó negatív tendencia ellenére. Állítom: megszerették Városunk Fürdőjét, és az érdeklődés alapján bízom abban ez egy tendencia, ami növekvő vendégszámmal párosul.

Meddig lesz nyitva a szabadtéri fürdő?

Tovább a teljes interjúra!

© Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközpont | Kezdőlap | Árak | Megközelítés | level@marcalifurdo.axelero.net
marcali.hu